Banner 980x90

Vaivaros atklās atbalsta centru bērniem ar īpašām vajadzībām

28.aprīlī notiks Valsts SIA "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" (NRC "Vaivari") īstenotā projekta ietvaros izveidotā Nacionālā daudzfunkcionālā atbalsta centra Vaivaros bērniem ar īpašām vajadzībām svinīga atklāšana un projekta noslēguma prezentācija, informēja Liene Krīvena, projekta sabiedrisko attiecību speciāliste.

Prezentācijā NRC "Vaivari" un projekta atbildīgie speciālisti stāstīs par projekta ieviešanas gaitu un rezultātiem. Atklāšanā piedalīsies Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas, Norvēģijas Karalistes vēstniecības Latvijā pārstāvji u.c. projekta īstenošanas partneri un atbalstītāji. Prezentācija būs arī Atvērto durvju diena, kad pasākuma dalībnieki varēs iepazīties ar jaunizveidoto centru, Bērnu internās rehabilitācijas programmu, speciālistiem un viņu darbu.

Valsts SIA "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" (NRC "Vaivari") tuvojas noslēgumam Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta finansētā projekta "Nacionālā daudzfunkcionālā atbalsta centra Vaivaros bērniem ar īpašām vajadzībām" īstenošana.

Projekta ietvaros NRC "Vaivari" izveidots Nacionālais daudzfunkcionālais atbalsta centrs bērniem ar īpašām vajadzībām, lai nodrošinātu veselības, sociālās aprūpes un izglītības kvalitātes uzlabošanu un ļautu realizēt šo bērnu un viņu ģimeņu tiesības uz harmonisku attīstību, integrāciju sabiedrībā un citiem bērniem līdzvērtīgu dzīves kvalitāti. Jaunais centrs izveidots ne tikai rehabilitācijas institūcija, bet arī kā vienas pieturas aģentūra, kurā vecāki var vienuviet saņemt profesionālu informāciju par bērnam ar īpašām vajadzībām nepieciešamo un iespējami tuvu dzīvesvietai pieejamo veselības aprūpi, rehabilitāciju, sociālo aprūpi un izglītību, pastāstīja Liene Krīvena.

NRC "Vaivari" 5.stāvā veikta renovācija un izveidota Funkcionālās novērtēšanas un terapijas nodaļa un Stacionārā nodaļa, pielāgojot un aprīkojot Bērnu internās rehabilitācijas nodaļas telpas ar funkcionālu bērnu vajadzībām atbilstošu aprīkojumu, mēbelēm un mūsdienīgām iekārtām.

Ar EEZ finansiālo atbalstu projekta ietvaros tika izstrādātas vadlīnijas bērnu agrīnai funkcionēšanas novērtēšanai, kas ir instruments agrīnai bērnu funkcionēšanas attīstības traucējumu identifikācijai ģimenes ārstu, pediatru u.c. speciālistu praksē. Sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti tika organizētas speciālistu apmācības reģionos visā Latvijā. Tajās piedalījās vairāk nekā 200 dažādu jomu speciālisti - ģimenes ārsti, ārsti-rehabilitologi, funkcionālie speciālisti, terapeiti, medicīnas māsas, sociālie darbinieki, pedagogi, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī vecāki un citi interesenti.

Projekta ietvaros nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" 2010. un 2011.gadā organizēja arī informatīvi izglītojošus pasākumus bērnu ar īpašām vajadzībām vecākiem - "Vecāku brokastis", lai veicinātu zināšanas un izpratni dažādos ar bērna attīstību saistītos jautājumos, dotu iespēju dalīties pieredzē par bērnu ar īpašām vajadzībām ārstēšanu, rehabilitāciju un iekļaušanos ikdienas dzīvē un sabiedrībā.

NRC "Vaivari" īstenotā projekta partneri ir Veselības ministrija, Latvijas Rehabilitācijas profesionālo organizāciju apvienība un Rīgas Stradiņa universitāte. Kopējais projekta īstenošanas budžets - 764 699,00 EUR, t.sk. 85% EEZ finansējums - 649 995,00 EUR un 15% NRC "Vaivari" un Veselības ministrijas līdzfinansējums - 114 705,00 EUR.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)