Banner 980x90

Valsts kontrole "Vaivariem" ieteic uzlabot finanšu vadību

Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" (VSIA "Vaivari") sniegto maksas pakalpojumu cenu pamatotība nav izsekojama, jo centrā nav izstrādāta un apstiprināta maksas pakalpojumu izcenojuma noteikšanas metodika, kā arī revīzijā centrs nevarēja iesniegt cenu aprēķiniem izmantotos pamatdatus, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv stāsta Valsts kontroles Informācijas un tehnoloģiju daļas vadītājs Jānis Gustiņš.

Turklāt pastāv risks, ka centrs nav īstenojis godīga eiro ieviesēja principus, cenu palielināšanu saistot ar latu pielīdzināšanu eiro, jo VSIA "Vaivari" ar 2013.gada 1.septembri ir apstiprinājusi jaunu pakalpojumu cenrādi, kurā ir palielināja cenas gandrīz visiem pakalpojumiem, piemēram, papildu samaksa par pacienta uzturēšanos vienvietīgā istabā (ja ir iespēja) ir palielināta no 10 uz 14,06 Ls jeb  20 eiro, tas ir, par 41%.

Revīzijā konstatēts, ka VSIA "Vaivari" veiktā rehabilitācijas pacientu reģistra uzskaite nav pilnīga, caurskatāma un nenodrošina pietiekamu kontroli pār pacientu secīgu iekļaušanu reģistrā, tai skaitā nenodrošina pietiekamu informāciju par pacientu virzību rindā.

VSIA "Vaivari" arī nav nodrošināta efektīva darba samaksas organizācija, līdz ar to revidējamā laika posmā finanšu līdzekļi 10 360 Ls apmērā ir izlietoti nelietderīgi, jo centrs ir gan nepamatoti aprēķinājis darbiniekiem atlaišanas pabalstus  5013 Ls apmērā, gan aprēķinājis darbiniekiem prēmijas  3956 Ls apmērā.

Revīzijā konstatēts, ka VSIA "Vaivari", iegādājoties preces un pakalpojumus, ne visos gadījumos ir rīkojusies atbilstoši Publisko iepirkumu likumam, tāpēc pastāv risks, ka VSIA "Vaivari" nav izvēlējusies izdevīgāko piedāvājumu un revidējamā laika posmā finanšu līdzekļus 24 666 Ls apmērā ir izlietojusi neefektīvi.

Revīzijā konstatēts, ka VSIA "Vaivari" nav izveidojusi iekšējās kontroles sistēmu, kas sniegtu pārliecību, ka degviela ir iegādāta un braucieni veikti darba vajadzībām. Vairākos gadījumos ceļazīmē norādītais transportlīdzekļa degvielas atlikums ir lielāks nekā faktiskais transportlīdzekļa degvielas tvertnes tilpums, un ceļazīmē norādītais odometra rādījums neatbilst transportlīdzekļa odometra rādījumam saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem. Atbilstoši ceļazīmēs norādītajai informācijai vairākos gadījumos darbinieks vienlaikus ir braucis ar diviem transportlīdzekļiem.

Lai novērstu revīzijā konstatētās nepilnības, VSIA "Vaivari" ir sniegti 20 ieteikumi darba samaksas organizācijā, iepirkumu veikšanas procesā, izdevumu ekonomiskā izlietojumā, rehabilitācijas pacientu rindas vadībā un sniegto pakalpojumu maksas noteikšanā un aprēķināšanā, kurus ieviešot, tiks nodrošināts centram piešķirto finanšu līdzekļu ekonomisks, lietderīgs un tiesisks izlietojums, kā arī būs izsekojama centra pakalpojumiem noteikto cenu pamatotība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)