Banner 980x90

Visockis noteicis pašvaldības darba sākotnējos uzdevumus un prioritātes

Pagājušajā nedēļā ievēlētais Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis noteicis pašvaldības darba sākotnējos uzdevumus un prioritātes, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv pavēstīja Jūrmalas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis.

Domes priekšsēdētājs kā stratēģiski svarīgos jautājumus norādījis pilsētas siltumtīkla rekonstrukciju un ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas sakārtošanu, kas tiek īstenota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Savā pirmajā darba dienā, 4.aprīlī, domes priekšsēdētājs sasauca domes ārkārtas sēdi, kurā tika pieņemts pašvaldībai būtisks lēmums atzīt par pašvaldības interesēm neatbilstošu stratēģiskā investora kapitāla piesaisti pašvaldības kapitālsabiedrībai "Jūrmalas siltums" un saglabāt pašvaldības izšķirošo ietekmi SIA "Jūrmalas siltums". Visockis uzsvēra, ka pašvaldība varētu pati saviem spēkiem uzturēt savus uzņēmumus un dome strādās, lai rastu vispiemērotākos risinājumus siltumtīklu rekonstrukcijai.

Domes priekšsēdētājs norāda, ka jāsakārto situācija ar pašvaldības uzņēmumiem, piemēram, iedzīvotājiem, kuri vēlas veidot paši savas dzīvokļu apsaimniekošanas biedrības un atdalīties no līdzšinējā sava nama apsaimniekotāja SIA "Jūrmalas namsaimnieks", jāpalīdz rast šādas iespējas. Jāpārskata arī pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas attīstības projekti" darbības lietderība – uzņēmums savulaik izveidots, lai veicinātu dzīvojamā fonda attīstību, nodrošinātu mājokļu un citu nekustamā īpašuma objektu būvniecību un atjaunošanu, bet tā atdeve nav bijusi pietiekama.

"Jāuzlabo iedzīvotāju apkalpošana Jūrmalas pašvaldībā, nodrošinot, lai iedzīvotāji visus pakalpojumus varētu saņemt vienuviet apmeklētāju apkalpošanas centrā, un iedzīvotājiem nevajadzētu staigāt no kabineta uz kabinetu un no iestādes uz iestādi, lai saņemtu dažādu pašvaldības struktūru saskaņojumus un iesniegtu iesniegumus," uzsver domes priekšsēdētājs.

Visockis uzskata, ka pilsētā vispirms sakārtojamas teritorijas, ko izmanto daudzi iedzīvotāji, tāpēc nekavējoties tiks veikti vairāki pasākumi satiksmes un iedzīvotāju drošības uzlabošanai, kā arī uzsāks sliktā stāvoklī esošu ielu posmu remontu, paredzot tam papildu līdzekļus.

"Visas ieceres nav iespējams pabeigt divu mēnešu laikā, kas atlikuši līdz pašvaldību vēlēšanām, bet pieņemtie lēmumi un dotie uzdevumi dos ievirzi pašvaldības darba labākai organizēšanai un straujākai pilsētas attīstībai," teic Visockis.




Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)