Banner 980x90

Visockis: sabiedriskās organizācijas traucē domes darbu

Pašvaldības darbā var iesaistīties desmitiem un simtiem organizāciju, taču tikai dažas no tām "ir normālas" - vairums šādu biedrību domes darbu tikai traucē, uzskata jaunievēlētais Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis (V).

Visockis paziņojis, ka Jūrmalas aizsardzības biedrības (JAB) vadītājs Guntis Grūbe tikai "čakarē cilvēkus", uz ko savukārt biedrība reaģējusi, pieprasot pilsētas mēra atvainošanos.

Visockis neuzskata, ka viņam būtu jāatvainojas JAB, gluži otrādi - Visockis sarunā ar aģentūru LETA paziņoja, ka drīzāk biedrības vadītājam Grūbem pašam vajadzētu atvainoties par to, ka viņš traucē domes darbu.

Visockis precizēja, ka ar JAB kā tādu pašvaldībai neesot iebildumu sadarboties, taču Grūbes nodomus viņš apšaubīja un apgalvoja, ka pret biedrības vadītāju ierosināts kriminālprocess par viltotu parakstu iesniegšanu, lai panāktu būvniecības Parka ielā un Vārpu ielā apturēšanu.

"JAB nodarbojas ar to, ka traucē strādāt Jūrmalas domei un uzņēmējiem, un iedzīvotājiem. Tas ir "Baltezers-2" Jūrmalā!" sacīja Visockis. Viņš uzskata, ka pilsētas būvvaldei ir jāmaina darba stils un tā nedrīkst tik daudz ņemt vērā vienas personas - Grūbas - iebildumus, jo ir nepieņemami, ka viena cilvēka iebildumi var būt par pamatu būvdarbu apturēšanai. "Grūbam par to nav nekādas darīšanas! Lai viņš nodarbojas ar savām lietām, lai sievu mīlē vai ko viņš tur dara," teica Jūrmalas mērs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, biedrība "Par brīvu Lielā Baltezera krastu", kas iepriekš it kā cīnījās pret nelikumību būvniecību, nonākusi tiesā - pret tās vadītāju Artūru Priedi ierosināts kriminālprocess par neatļautu labumu prasīšanu no kāda būvuzņēmuma. Biedrība nemitīgi "cīnījusies" pret būvniecības uzņēmumu, piedāvājot pārtraukt nomelnošanas kampaņu apmaiņā pret ievērojamu naudas summu.

Jautāts par situāciju būvvaldē un iespējamām koruptīvajām darbībām tajā, Visockis uzsvēra, ka par to neko nezina un nevēlas zināt: "Neesmu pārbaudījis un kabatas kratījis." Tomēr, lai situāciju sakārtotu, būtu nepieciešams ieviest jaunu pakalpojumu - lai būvvalde nedzenātu cilvēkus pa neskaitāmiem kabinetiem, būtu jānodrošina speciālisti, kas par noteiktu samaksu nepieciešamo dokumentāciju sakārto uzņēmēja vai iedzīvotāja vietā atbilstoši domē apstiprinātam cenrādim. Tādējādi samaksu par šāda veida pakalpojumiem varētu iekasēt legāli un tā nonāktu pašvaldības budžetā, nevis darbinieku kabatās, klāstīja Visockis.

Jurmala24.lv jau vēstīja, ka JAB aicinājusi Visocki publiski atvainoties par 3.aprīļa domes sēdē izteiktajiem apvainojumiem JAB, ka tā "čakarē cilvēkus".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)